Η ελληνική κυβέρνηση, με την εφαρμογή νέων κανονιστικών πλαισίων, επιδιώκει να ενισχύσει την διαφάνεια και την ασφάλεια στον τομέα των αλκοολούχων ποτών. Σύμφωνα με τις αποφάσεις του Υφυπουργού Οικονομικών και του Διοικητή της ΑΑΔΕ, καθίσταται υποχρεωτική η εγγραφή των οικονομικών φορέων στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Επιτηδευματιών Αλκοολούχων Ποτών. Οι φορείς που παράγουν, εισάγουν, παραλαμβάνουν ή διαθέτουν αλκοολούχα ποτά στη χονδρική αγορά, οφείλουν να καταχωρούν καθημερινά τις κινήσεις των προϊόντων τους, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων παρτίδας, για να εξασφαλιστεί η ιχνηλασιμότητα και η νομιμότητα στο εμπόριο αυτών των προϊόντων.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις του Υφυπουργού Οικονομικών και του Διοικητή της ΑΑΔΕ (Α.1263/23-12-2021 και A.1077/19-05-2023)

Μέσω του Lotify, κάθε παρτίδα αλκοολούχων ποτών ταυτοποιείται ηλεκτρονικά. Άρα, επιτρέπει την άμεση καταγραφή και παρακολούθηση των κινήσεων των προϊόντων από την παραγωγή έως την τελική διάθεση.

Η Semantic σας παρέχει την ιδανική λύση για να προσαρμοστείτε στις νέες κανονιστικές απαιτήσεις μέσω του Eris Retail. Το ERIS Retail διαθέτει όλες τις απαραίτητες λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης Lotify, που επιτρέπει την καταχώρηση των ημερήσιων κινήσεων με βάση την ένδειξη της παρτίδας και των λοιπών στοιχείων των προϊόντων, όπως ορίζουν η ΑΑΔΕ και το myDATA. Σχεδιασμένο για να εξυπηρετεί άριστα τις ανάγκες των καταστημάτων λιανικής και χονδρικής, το ERIS Retail καλύπτει όλες τις εξειδικευμένες απαιτήσεις του κλάδου, εξασφαλίζοντας την αποτελεσματική και ορθή λειτουργία των επιχειρήσεων.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να δείτε πώς το ERIS Retail μπορεί να ενισχύσει τη λειτουργία της επιχείρησής σας και να σας βοηθήσει να ανταποκριθείτε με επιτυχία στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής.