Η πορεία της Seajets στη ναυτιλία ξεκινά το 1989 και μετά την επίσημη είσοδό της στον χώρο της επιβατηγού ναυτιλίας το 2002, συνεχίζει απρόσκοπτη έως και σήμερα. Διαθέτοντας έναν υπερσύγχρονο στόλο αποκλειστικά πλοίων υψηλής ταχύτητας, καλύπτει πάνω από 250 συνδέσεις λιμανιών από τον Πειραιά, τη Ραφήνα και την Κρήτη για τα νησιά των Κυκλάδων.

Η αποστολή της εταιρείας είναι να παρέχει άνετη, γρήγορη, ασφαλή και αξιόπιστη θαλάσσια μεταφορά για κάθε επιβάτη.

Η Seajets διαθέτει τον μεγαλύτερο στόλο ταχυπλόων στο Αιγαίο και αποτελεί την ταχύτερη επιλογή για ταξίδι στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Παρέχει τη δυνατότητα στους επιβάτες της να επισκεφτούν είτε ένα μόνο νησί είτε περισσότερα μέσω island hopping, έχοντας το μεγαλύτερο δίκτυο ταχύπλοων σκαφών παγκοσμίως, εγγυάται μια απρόσκοπτη εμπειρία μεταφοράς.

Μία τόσο μεγάλη εταιρεία, έχει αντίστοιχα μεγάλες ανάγκες. Η εταιρεία Seajets διαθέτει 17 επιβατικά πλοία, τα οποία διαθέτουν αντίστοιχα από ένα κυλικείο το καθένα, που κατ' επέκταση σημαίνει ότι η εταιρεία πρέπει να διαθέτει πρόγραμμα λιανικής πώλησης που να μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες 17 διαφορετικών σημείων, τα οποία την ώρα της εξυπηρέτησης βρίσκονται εν πλω.

Έτσι, κάπου εδώ ξεκινά η συνεργασία της Semantic Business Software και της SeaJets. Η Semantic ήταν εδώ να παρέχει στην Seajets μία κορυφαία λύση για τη διαχείριση των λιανικών συναλλαγών των κυλικείων των πλοίων.

Η εταιρεία μας, η Semantic Business Software, είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με την εταιρεία Seajets για την εγκατάσταση του προγράμματος Eris Retail στα πλοία τους. Η εταιρεία Seajets διαθέτει έναν στόλο από 17 πλοία και κάθε πλοίο έχει διαφορετικές ανάγκες σε θέματα λιανικής πώλησης και κυλικείων.

Στην αρχή του έργου, ο στόχος μας ήταν να προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη λύση για τη διαχείριση των κυλικείων και της λιανικής πώλησης σε κάθε πλοίο της εταιρείας Seajets. Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα του Eris Retail είναι η δυνατότητα παρακολούθησης των αποθεμάτων και των πωλήσεων σε πραγματικό χρόνο, καθιστώντας το ιδανικό για μεγάλες επιχειρήσεις με πολλαπλά καταστήματα και κυλικεία.

Για την επίτευξη αυτού του στόχου, συγκεντρωθήκαμε με την εταιρεία Seajets για να κατανοήσουμε τις ανάγκες της και να αναπτύξουμε μια προσαρμοσμένη λύση. Πραγματοποιήσαμε αναλύσεις και αξιολογήσεις στα κυλικεία των πλοίων, με σκοπό να κατανοήσουμε τις ανάγκες τους.

Η εταιρεία Seajets αντιμετώπιζε προβλήματα στη διαχείριση των πωλήσεων και του αποθέματος του κυλικείου σε κάθε πλοίο του στόλου της. Πριν, χρησιμοποιούσαν ένα σύστημα που δεν μπορούσε να παρέχει αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το απόθεμα και την παρακολούθηση των πωλήσεων. Αυτό οδηγούσε σε συχνά λάθη στη διαχείριση των αποθεμάτων και στην κακή εξυπηρέτηση των πελατών.

Για να λύσουμε αυτό το πρόβλημα, η Semantic Business Software πρότεινε στην Seajets την εγκατάσταση του προγράμματος Eris Retail σε κάθε κυλικείο των πλοίων του στόλου της. Το Eris Retail είναι ένα πρόγραμμα λιανικής που παρέχει αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το απόθεμα και τις πωλήσεις σε πραγματικό χρόνο. Με αυτό το πρόγραμμα, η Seajets μπορεί να παρακολουθεί το απόθεμα και τις πωλήσεις του κυλικείου κάθε πλοίου στον στόλο της από ένα κεντρικό σημείο, ενώ παράλληλα προσφέρει στους πελάτες της μια βελτιωμένη εμπειρία αγορών στο κυλικείο.

Μετά την εγκατάσταση του Eris Retail, η Seajets είχε τη δυνατότητα να διαχειριστεί καλύτερα τις πωλήσεις της και να αυξήσει τα έσοδά της. Το πρόγραμμα έδωσε τη δυνατότητα στους υπαλλήλους να διαχειριστούν τις πωλήσεις τους σε πραγματικό χρόνο, ενώ παρέχει επίσης λειτουργίες διαχείρισης του αποθέματος, προσφορών, εκπτώσεων και προωθητικών ενεργειών.

Το Eris Retail επιτρέπει επίσης στην Seajets να εκδίδει τιμολόγια και αποδείξεις λιανικής πώλησης στους πελάτες της, καθιστώντας τη διαδικασία πιο εύκολη και αποτελεσματική. Οι υπάλληλοι της Seajets μπορούν επίσης να δουν τις πωλήσεις τους σε πραγματικό χρόνο, καθώς και να παρακολουθήσουν τον αριθμό των προϊόντων που πωλούνται ανά ώρα, ανά ημέρα, ανά εβδομάδα κλπ.

Το Eris Retail βοήθησε επίσης στη μείωση της ανθρώπινης εργασίας και στην απλοποίηση της διαδικασίας πώλησης για την Seajets. Η εταιρεία μπορούσε να εξυπηρετεί περισσότερους πελάτες σε λιγότερο χρόνο.